pregledajte

Naši projekti

Stvaramo kulturu inovacija na području crowdfundinga

Crowdfunding učilište

Crowdfunding učilište je prvo europsko i svjetsko učilište koje provodi diverzificirane programe cjeloživotnog obrazovanja na temu crowdfundinga i inovativnih modela financiranja.

Crowdfunding muzej

Crowdfunding muzej sadrži zbirku predmeta povezanih s najznačajnijim crowdfunding kampanjama na nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini. Prvi je takav muzej u Europi i svijetu. Putem Muzeja slavimo kulturu inovativnosti, stvaralaštva i poduzetništva te inspiriramo druge na poduzimanje akcija uz pomoć crowdfundinga.

Crowdfunding knjižnica

Crowdfunding knjižnica Međunarodnog centra za crowdfunding sadrži brojne naslove s područja donation, reward, lending, equity i quasy-equity crowdfundinga koje je moguće posuditi ili čitati u prostorima Centra.

Crowdfunding kino i film studio

U Crowdfunding kinu i filmskom studiju prikazujemo najnovije dokumentarne filmove povezane s crowdfundingom te kao producenti i ko-producenti sudjelujemo u snimanju novih filmova.

Crowdfunding inkubator i akcelerator

Crowdfunding inkubator i akcelerator je oblik mentorske podrške i umrežavanja za novoosnovane i već postojeće social impact tvrtke i udruge u trajanju od 3 mjeseca tijekom koja stječu vještine i znanja potrebna za uspješnu pripremu i provedbu crowdfunding kampanje.

CrowdfundingBus

Ideje Vaše, benzin naš! CrowdfundingBus je gerilski koncept promocije crowdfundinga. Posebno osmišljenim autobusom obilazimo gradove i sela s ciljem edukacije građana o crowdfundingu. Autobus služi kao putujući akcelerator, bibliobus, muzej i showroom članova ICFC-a.

Crowdfunding platforme

Predstavljamo crowdfunding platforme naših članova, osobito one koje se ističu svojom inovativnošću i utjecajom na ukupni razvoj crowdfundinga na nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini.

Crowdfunding u školama

Crowdfunding u školama je edukativni projekt namijenjen učenicima srednjih škola i studentima kroz koji će se imati prilike upoznati s crowdfundingom kao inovativnim modelom financiranja projekata i naučiti kako pripremiti i provesti uspješnu crowdfunding kampanju.

Crowdfunding Case Study Contest

Crowdfunding Case Study Contest je natjecanje kroz koje učenici i studenti rade na pretvaranju konkretnih projekata u crowdfunding kampanje. Najuspješniji timovi osvajaju vrijedne nagrade pokrovitelja natjecanja te određen equity udio u projektu na kojem rade.

Crowdfunding Social Challenge

Crowdfunding Social Challenge je izazov za učenike i studente usmjeren na rješavanje nekog društvenog problema putem crowdfundinga. Najuspješnije škole i fakulteti osvajaju plaketu i novčanu nagradu.

Crowdfunding Croatia Picnic

Začetnici smo crowdfunding turizma! Sjedište Centra nalazi se u Hrvatskoj – jednoj od najljepših zemalja na svijetu. Educiramo Vas o crowdfundingu na najljepšim lokacijama u Hrvatskoj od Slavonije do Dalmacije.

Crowdfunding Inspire Award

Crowdfunding Inspire Award je nagrada za izvrsnost na polju crowdfundinga koja se dodjeljuje jednom godišnje u 10 kategorija na nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini.

Certifikat Grad prijatelj crowdfundinga

Certifikat Grad prijatelj crowdfundinga dodjeljuje se jedinicama lokalne i područne samouprave koje potiču razvoj crowdfundinga i samim time stvaraju kvalitetnije uvjete za život i poslovanje svojih građana.

Certifikat Smart Finance City

Certifikat Smart Finance City pokazuje da se radi o financijski inovativnoj i inkluzivnoj sredini koja svojim građanima omogućava laku dostupnost različitih izvora financiranja, osigurava edukaciju o njihovom korištenju i otvorena je kreiranju novih javnih politika za financiranje projekata, a što je u konačnici čini poželjnom sredinom za život i poslovanje.

Inicijativa za promjenu crowdfunding zakonodavstva

Međunarodni centar za crowdfunding pokrenuo je inicijativu za promjenu crowdfunding zakonodavstva u Hrvatskoj i zemljama u okruženju te aktivno prati zakonodavne procese na europskoj i međunarodnoj razini.

Međunarodni dan crowdfundinga

Međunarodni dan crowdfundinga je inicijativa ICFC-a za odabir dana u godini koji će biti posvećen podizanju svijesti o crowdfundingu kao inovativnom i snažnom alatu za financiranje projekata, stvaranje radnih mjesta, razvoju inovacija i jačanju ekonomije.

Crowdfunding Regulation Radar je digitalna baza podataka koja na interaktivan i sistematiziran način donosi pregled podataka o crowdfunding zakonodavstvu u svim zemljama svijeta.

Crowdfunding Enciklopedija

Crowdfunding Enciklopedija je digitalna baza podataka o sveukupnom znanju o crowdfundingu temeljena na doprinosu korisnika i umjetnoj inteligenciji. Osim što je korisnici mogu uređivati poput Wikipedie, Enciklopedija na temelju AI softvera stvara i prikuplja najnoviji sadržaj o crowdfundingu.

Crowdfunding Magazine

Crowdfunding Magazine je specijalizirani časopis o crowdfundingu koji izlazi jednom godišnje u digitalnom i tiskanom obliku. Donosi pregled najvažnijih vijesti iz svijeta crowdfundinga.

Platinasta knjiga crowdfundinga

Make It Happen – Platinum Book of Crowdfunding je tiskana monografija koja donosi pregled najvažnijih osoba, kampanja i platformi koje su utjecale na razvoj crowdfundinga u svijetu.