uciliste

Crowdfunding učilište

Crowdfunding učilište je prvo europsko i svjetsko učilište koje provodi diverzificirane programe cjeloživotnog obrazovanja na temu crowdfundinga i inovativnih modela financiranja.

Pristup tvrtki, udruga i javnih institucija financiranju jedan je od temeljnih izazova gospodarskog razvoja. Upravo crowdfunding predstavlja obećavajući alat za jačanje gospodarstava, kreiranje novih radnih mjesta i razvoj inovacija. Na to ukazuje strelovit rast volumena investicija putem crowdfundinga u Europi i svijetu posljednjih nekoliko godina. Veliku barijeru bržem rastu razvoja crowdfundinga u pojedinim dijelovima Europe i svijeta predstavlja nedostatak znanja, kapaciteta i stručne podrške. Iz navedenih razloga neophodan je sveobuhvatni program usavršavanja kojim se omogućava malim i srednjim poduzećima, organizacijama civilnog društva i institucijama iz javnog sektora da ojačaju svoje kapacitete za pripremu i provedbu crowdfunding kampanja. Programima edukacije se također pruža mogućnost i svim pojedincima koji već određeno vrijeme rade na crowdfunding kampanjama da formaliziraju znanja i vještine za koje već posjeduju praktična iskustva.

Učilište nastavu provodi najsuvremenijim metoda u učionicama ili online na daljinu. Također provodi i in-house edukacije te organizira studijske posjete crowdfunding platformama i nositeljima uspješnih crowdfunding kampanja u poslovnom, civilnom i javnom sektoru.

Program Voditelj izrade i provedbe crowdfunding kampanje
U suradnji s EdukaCentrom, Učilište provodi program cjeloživotnog obrazovanja Voditelj izrade i provedbe crowdfunding kampanje u trajanju od 150 sati. Program se sastoji od teorijskog dijela, studijskih posjeta, praktičnog rada na vlastitom projektu uz podršku mentora i dodatne konzultativne nastave. Program provode mentori s dugogodišnjim iskustvom u realnom sektoru. Autor programa je Zoran Rajn, predsjednik CEDIOR-a i direktor ICFC-a, koji posjeduje desetgodišnje iskustvo u radu s tvrtkama, udrugama i javnim institucijama na pripremi njihovih crowdfunding kampanja. Trenutno je podnesen zahtjev ASOO-u za certificiranje programa s ciljem njegovog upisa u e-radnu knjižicu polaznika.

Popis edukacija koje Učilište provodi:
– Crowdfunding – inovativni model financiranja projekata
– AgroCrowdfunding – specijalizirana edukacija za poljoprivrednike
– Blue Crowdfunding – financiranje inovativnih projekata u plavom sektoru
– Ecco and Green Energy Crowdfunding – edukacija za nositelje crowdfunding kampanja u sektoru zaštite okoliša i energetike (program se provodi u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske REGEA-om)
– Crowdfunding for Tourism Sector – edukacija za turistički sektor i industriju doživljaja
– Crowdfunding for ICT Sector – edukacija za inovatore na području razvoja softvera i hardvera
– Crowdfunding for Female Entrepreneurship – edukacija o crowdfundingu za žene poduzetnice (program se provodi u suradnji sa Ženskim poduzetničkim centrom)
– Crowdfunding for Fashion – edukacija za modne dizajnere i inovatore modnih gadgeta (program se provodi u suradnji s međunarodnom R&D tvrtkom Motus Vis Inc. poznatoj po razvoju high-tech modnih uređaja)
– Crowdfunding for Artists – edukacija za umjetnike (spisateljstvo, strip, film, kazalište, glazba, fotografija, grafika, slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, dizajn)
– Crowdfunding for Sports – edukacija za sportaše i sportske timove
– Crowdfunding for NGOs – edukacija za organizacije civilnog društva
– Crowdfunding for Public Sector – edukacija za javne institucije
– Design Thinking and Gamification for Crowdfunding – primjena Design Thinkinga i gejmifikacije u pripremi i provedbi crowdfunding kampanja

International Summer and Winter Crowdfunding School
International Summer and Winter Crowdfunding School je intenzivni ljetni i zimski program cjeloživotnog obrazovanja o crowdfundingu namijenjen studentima iz Europe i svijeta. Provodi se u Hrvatskoj na najljepšim ljetnim i zimskim destinacijama u trajanju od 15 dana. Spoj je učenja o crowdfundingu, zabavnih sadržaja i upoznavanja hrvatske kulturne baštine, prirodnih ljepota, enogastronomije, jezika i običaja.

Crowdfunding Croatia Picnic
Začetnici smo crowdfunding turizma! Za polaznike učilišta tijekom cijele godine provodimo trodnevni program Crowdfunding Croatia Picnic. U suradnji s hrvatskim turističkim zajednicama, educiramo polaznike o crowdfundingu na najljepšim lokacijama u Hrvatskoj od Slavonije do Dalmacije.