nada

Dopis novoj ministrici gospođi Nadi Murganić vezano uz osnivanje Registra humanitarne pomoći RH u obliku crowdfunding platforme

Poštovana ministrice Murganić,

obraćam Vam se s prijedlogom za suradnju između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Centra za društvene inovacije i održivi razvoj na uspostavi Registra humanitarne pomoći Republike Hrvatske.

Registar humanitarne pomoći Republike Hrvatske je prijedlog usmjeren na osnivanje jedinstvenog registra u obliku crowdfunding platforme koji bi obuhvaćao informacije o svim humanitarnim aktivnostima u Republici Hrvatskoj i riješio aktualne probleme sustava prikupljanja humanitarne pomoći, a osobito nedovoljnu vidljivost, financijsku neefikasnost i netransparentnost.

Osim što mnogima može pomoći, osnivanje takvog registra je od izuzetnog značaja i za gospodarstvo jer bi značajno doprinijelo upoznavanju građana s konceptom crowdfundinga. S obzirom na veliki ekonomski potencijal koji leži u njemu, Europska komisija inzistira da se razvoj crowdfundinga postavi visoko na popis prioriteta svih članica Unije, što je Vlada RH i učinila uvrstivši ga u svoj Program koji je predstavljen u Saboru 19. listopada.

Osnivanje Registra je dosad podržao velik broj građana i institucija te većina političkih stranaka, među njima i MOST te aktualni ministar zdravstva g. Milan Kujundžić, a više o cjelokupnom prijedlogu možete pročitati ovdje: 
http://croinvest.eu/rhp/

Bilo bi nam izuzetno drago da prepoznate vrijednost takvog Registra i da dobijemo mogućnost sastanka s Vama kako bismo Vam detaljnije razložili prijedlog i moguće modalitete suradnje.

S poštovanjem i pozdravima,

Zoran Rajn

U Zagrebu 24. studenoga 2016.

Cjelokupni dopis je moguće preuzeti ovdje.